'Piano' opa | Louise van den Broek - Moments in life

‘Piano’ opa

‘Piano’ opa

Gepubliceerd op 6 februari 2023

Welke momenten wil jij terugzien in jullie trouwfoto’s wanneer je gaat trouwen?   

Deze foto van haar ‘piano’ opa hangt nu bij hen thuis aan de muur.

Het is begin mei. De zon schijnt en tussen de wolken door is een helderblauwe lucht zichtbaar. Hoewel de temperatuur wat fris aanvoelt is het heerlijk buiten. Terwijl alle daggasten een plekje opzoeken, zit opa (93) met zijn zonnebril op, al klaar achter zijn keyboard. Een klein beetje nerveus is hij wel. Het is dan ook een hele eer dat hij de muziek mag spelen tijdens de huwelijksvoltrekking van zijn kleindochter en haar verloofde.

Wanneer iedereen zijn of haar plekje gevonden heeft, is het tijd om met de ceremonie te beginnen. De bruidegom is er ook klaar voor en staat met zijn zoon in zijn armen – een tikkeltje zenuwachtig – te wachten op zijn bruid. De ceremonie vindt plaats op een klein privé strandje langs het water en iedereen kijkt verrast op wanneer de bruid en haar vader per boot arriveren.  

Zodra de bruid uit de boot geholpen wordt door haar vader, begint opa vol enthousiasme te spelen, maar in plaats van de bruiloftsmars is ‘Oh Dennenboom’ te horen. Hier en daar gniffelen wat gasten, maar de bruid en bruidegom horen het niet. Die hebben alleen maar oog voor elkaar.

Voor het bruidspaar was het niet belangrijk welke muziek hij speelde of hoe perfect het ging. Het ging erom dat hij zo’n belangrijke bijdrage kon geven op hun trouwdag. Een jaar later overleed hij aan de gevolgen van een corona besmetting.

Misschien heb jij ook al in gedachten hoe jouw bruiloft eruit moet komen te zien?

Weet je dan ook al welke momenten zeker vastgelegd moeten worden zodat ze nooit meer worden vergeten? 

Het verhaal achter de foto

Meestal laat ik het liefst complete verhalen van reportages zien zodat je een goed beeld kunt krijgen van het werk dat ik maak, maar soms verdient een foto een eigen podium omdat het verhaal dat de foto vertelt zo bijzonder is.