Dag Boerderij

Afscheid nemen van de boerderij betekent afscheid nemen van je levenswerk en vaak ook een lange familiegeschiedenis. Foto’s kunnen niet alleen steun geven in het proces van afscheid nemen, maar hoe fijn is het als de herinneringen ook bewaard blijven voor de toekomstige generaties?

‘De foto’s hebben mij geholpen met het accepteren van de situatie en hier ook vrede mee hebben. Het is tevens een document geworden voor onze kinderen en kleinkinderen’

– Boer J.

Waarom een dag boerderij reportage

Een leven lang stond alles in het teken van de boerderij, de dieren en/ of de gewassen. Vrijwel alles moest ervoor wijken en jullie gezin draaide daarom heen. Het was de basis van jullie leven en die van de generaties die jullie voorgingen.

Daar afscheid van moeten nemen is niet zomaar stoppen met je werk, maar stoppen met een manier van leven en dat is een ontzettend moeilijke beslissing om te nemen. Het is echt een proces van afscheid nemen.

Het houdt de herinneringen levend

Foto’s kunnen niet alleen steun en troost bieden in dat proces. Het houdt ook de herinneringen levend. Niet alleen voor jullie nu, maar ook voor de toekomstige generaties. Wat als heel prettig wordt ervaren is dat je je niet hoeft voor te bereiden voor deze shoot en dat zelfs mensen die niet van foto’s houden, worden geraakt door het eindresultaat. Er hoeft namelijk niet geposeerd te worden. Ik fotografeer echt jullie leven op de boerderij zoals dat nu is.

Mocht het bedrijf voortgezet worden is het eindresultaat een bijzonder document om te laten zien hoe het boerenleven er in deze tijd uitzag en wanneer het bedrijf echt stopt vormt het een onvergetelijk verhaal in jullie familiegeschiedenis. 

'Louise is een fijne en leuke fotograaf. Ze heeft prachtige foto's gemaakt van onze veestapel waar wij afscheid van moesten nemen. Iets heel verdrietig, maar toch heel mooi en waardevol vastgelegd. Ik raad haar zeker aan!'

Boerin Eliane

Over Louise

Dit ben ik. Spontaan, enthousiast, een levensgenieter. Niets is mij te gek. Ik houd van het leven, probeer het maximale eruit te halen. Ik volg mijn dromen en dat heeft me al op vele mooie en bijzondere plekken gebracht.

Samen met mijn man en kinderen woon ik in de Noordoostpolder waar mijn man een derde generatie akkerbouwbedrijf runt. Ons leven op de boerderij vormde de inspiratie voor mijn eerste (foto)boek Wortels. 

Wortels laat je van binnenuit zien hoe het is om te leven en te werken op het ritme van de seizoenen en het weer. Wat doet het buitenleven met ons? De pakkende landschapsbeelden nemen je mee in het verhaal over liefde voor en de uitdagingen van een boerenbestaan dat steeds moeilijker wordt. De teksten vertellen het verhaal over je plek in de wereld vinden en thuiskomen.

Waarin ik mij onderscheid:

Kwaliteit en integriteit zijn ontzettend belangrijk. Om die reden heb ik mij als fotograaf aangesloten bij DuPho. De branchevereniging voor beroepsfotografen.

Als fotograaf en als mens ben je nooit uitgeleerd. Daarom volg ik jaarlijks workshops en trainingen. Niet alleen om beter te worden als fotograaf, maar ook door meer kennis op te doen van datgene wat ik fotografeer. Deze investering zie je terug in de kwaliteit van mijn fotoverhalen.

In 2022 ben ik uitgeroepen tot beste documentaire familiefotograaf van Nederland en vijfde wereldwijd door This is Reportage Family. In 2023 sta ik in de wereldwijde top10 van storytellers. 

Voor deze fotoshoot hoef je je niet voor te bereiden. 

In het begin is het misschien een beetje gek dat er iemand met een camera rondloopt, maar zodra iedereen zich realiseert dat ze hun ding mogen blijven doen, vergeten ze mij en kan ik de mooiste foto’s maken. 

Weer of geen weer, binnen of buiten… Ik kan altijd toffe beelden maken

Als fotograaf ben ik betrokken en wil ik iedereen dezelfde kwaliteit kunnen leveren. Daarom neem ik maar een beperkt aantal opdrachten aan, zodat ik echt een connectie kan maken met jullie en dat zie je terug in de foto’s.

Door mijn manier van werken wordt de waarde van het beeld bepaald door de emoties die je voelt bij het zien, i.p.v. hoe goed je op de foto staat.

Dit is hoe ik werk!

01.

De beelden die ik maak vallen of staan bij de verbinding die ik voel met mijn onderwerp. Jullie dus. Daarom zal ik geen opdracht aannemen zonder minimaal een telefonisch kennismakingsgesprek.

02.

Na akkoord van de offerte, staat de besproken datum vast in mijn agenda. Afhankelijk van het soort bedrijf kan het weer bepalend zijn voor de shoot. Mocht het weer niet meewerken, dan is het mogelijk om de datum te verzetten.

03.

Voor de reportage zal ik er al ruim voor de afgesproken tijd zijn, zodat ik niet meteen mijn camera hoef te pakken en jullie eerst kunnen wennen aan mijn aanwezigheid. Een kop koffie of thee sla ik niet af 😉 

04.

Ik ben geen vlieg op de muur, maar juist doordat ik meedraai met jullie op het bedrijf zul je merken dat je het fotograferen zelf haast niet door hebt.

05.

Na de shoot ga ik alle foto’s zorgvuldig voor jullie selecteren en nabewerken. Binnen zes weken ontvangen jullie de complete serie in jullie online galerij, van waaruit jullie (afhankelijk van het pakket) een selectie kunnen downloaden. Foto’s bijbestellen kan altijd natuurlijk.

06.

Afhankelijk van het pakket en in overleg breng ik de foto’s bij jullie langs of maken we een online afspraak waarbij we ook meteen het album samenstellen. 

'Het is mooi om terug te kijken op wat eeuwenlang in onze familie was en daar een prachtig boek van te hebben.'

– Boerin Marjan

Waar jij uit kan kiezen

goud

2495,-

zilver

995,-

Brons

495,-

'Zijn nu mooie foto's, maar zal in de toekomst nog mooier en waardevoller zijn. De foto's van de 'oude generatie boeren' zijn mij het meest dierbaar voor de toekomst.'

Boer S.

Extra's

Zijn er meerdere momenten die je vastgelegd zou willen hebben, maar seizoensgebonden zijn?

Dan behoort een strippenkaart ook tot de mogelijkheden. 

Dan kom ik gedurende het jaar meerdere keren bij jullie langs voor het totaal aantal uren dat we hebben afgesproken.

Voorbeeld:

Zo heb ik bij een boer gefotografeerd die graag het complete aardappelseizoen in beeld wilde hebben.

Van poten, tot bloei, oogst en sorteren. Zodoende ben ik vier keer bij hem langs geweest om foto’s te maken.

*Prijzen zijn inclusief BTW. Het is een bedrijfsreportage, dus kan als zodanig in de boekhouding verwerkt worden

Laten we kennismaken