Over Louise

Dit ben ik. Spontaan, enthousiast, een levensgenieter. Niets is mij te gek. Ik houd van het leven, probeer het maximale eruit te halen. Ik volg mijn dromen en dat heeft me al op vele mooie en bijzondere plekken gebracht.

Omdat mijn hoofd altijd ‘aan staat’, zoek ik in mijn composities naar rust, zodat ik een moment kan vangen en de tijd even stil kan zetten. Na jaren van zoeken, proberen en experimenteren binnen allerlei genres verloor ik mijn hart aan documentaire fotografie.

De reden dat ik zo graag fotografeer? Dat ik de wereld even stilzetten.

Ik ben Louise. Een enthousiaste, spontane fotografe die geniet van chaos en gezelligheid. Getrouwd met Rob, is het in ons leven altijd een drukke boel met twee bedrijven, twee jonge kinderen en vergeet ook onze twee honden niet 😉 . Dat is meteen ook de reden dat ik zo graag fotografeer, dan kan ik de wereld even stilzetten.

Ik woon op een fijne boerderij in de Noordoostpolder, waar mijn man zijn akkerbouwbedrijf heeft. Samen en alleen hebben wij de wereld rondgereisd, maar we wonen inmiddels zo mooi, dat ik in en rond huis het gelukkigst ben, samen met onze jongens, Dennis en Kevin. Twee lekker energieke en enthousiaste jongens.

Onze twee Finse lappenhonden Floora en Iines zijn enthousiaste spring-in-het-veld honden die dol zijn op schapen drijven (Floora) en mollen jagen (Lines). Ik hoop ze ooit nog mee te nemen naar Finland of Lapland, om te zien of ze ook aanleg heeft voor rendieren drijven. 

Voor een potje triviant pursuit wil je mij niet in je team hebben, maar wat mijn ogen zien, kunnen mijn handen maken. Van tekenen tot kleding naaien, bijna alles wat met creativiteit en handwerken te maken heeft, vind ik dan ook leuk. 

Prijswinnende foto’s

Over Louise

Een van mijn favoriete plekken in huis is de keuken, waar ik graag experimenteer met nieuwe gerechten. Geen haute cuisine, maar lekker en goed zonder pakjes en zakjes en natuurlijk in grote hoeveelheden, want wie voornamelijk buiten werkt en leeft heeft veel en goed eten nodig.

Naast mijn ‘normale’ werk als fotograaf, heb ik in 2023 mijn eerste langjarige project Wortels afgerond.
Wortels is een fotoboek, dat je van binnenuit laat zien en ervaren hoe het is om te leven en te werken op het ritme van de seizoenen en het weer. Wat doet het buitenleven met ons?

De pakkende landschapsbeelden nemen je mee langs de seizoenen het verhaal in over liefde voor en de uitdagingen van een verdwijnend boerenbestaan dat steeds moeilijker wordt. De teksten vertellen het verhaal over je plek in de wereld vinden en thuiskomen.

Wortels

Naast de levensverhalen van klanten die ik met foto’s mag vertellen, doe ik dat ook met ons eigen verhaal en dat resulteerde in het boek (foto) Wortels. 

Wortels laat je van binnenuit zien hoe het is om te leven en te werken op het ritme van de seizoenen en het weer. Wat doet het buitenleven met ons? 

De pakkende landschapsbeelden nemen je mee in het verhaal over liefde voor en de uitdagingen van een boerenambacht die aan het verdwijnen is.

De teksten vertellen het verhaal over je plek in de wereld vinden en thuiskomen. 

‘Ik heb gelachen, maar ook gehuild en eigenlijk kwamen alle emoties voorbij. Wat een krachtig, intiem en kwetsbaar verhaal dat niet alleen voor boeren mooi is om te lezen, maar voor iedereen.’

– Maaike

Portfolio

Dagboek van een levensfotograaf

Als verteller van levensverhalen maak ik veel bijzondere momenten mee, vaak gepaard met een lach en een traan en ook over onze boerderij zijn er meer dan genoeg verhalen te vertellen. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Meld je aan en ontvang twee keer per maand een (of meerdere 😉 ) bijzondere foto’s met bijbehorend verhaal in je mailbox.