Afscheid

Met mijn foto’s wil ik je de liefde laten zien, troost geven en herinneringen levend houden. Jou helpen om te praten over datgene waar zo vaak over gezwegen wordt en zo een stukje steun te geven in het proces van ‘leren leven’ zonder diegene die je zo lief is.

Wat klanten zeggen

Waarom een afscheidsfotograaf

Rouwen is geen kwestie van een knop uitzetten en dan is het klaar. Het is een proces dat je je leven lang meedraagt en dat onderdeel wordt van je leven. 

In het begin zijn alle dagen moeilijk. Je hebt geen idee waar je het zoeken moet, maar je moet door. Ook door al die eerste keren waar het gemis extra zwaar weegt in een wereld die op volle vaart door lijkt te gaan. 

Stukje bij beetje zul je ontdekken dat er soms een dag is die minder zwaar weegt. Een dag waar je ineens weer van iets kleins kunt genieten, zoals de zon op je gezicht. 

Het gemis blijft en het verdriet blijft. Met vallen en opstaan leer je ermee leven, maar weg is het nooit en dat is maar goed ook, want varend op een zee van verdriet staat liefde aan het roer.

Over Louise

Van bloemist, tot judo en zelfs biologielerares. Ik heb van alles gedaan, maar het was het allemaal net niet. Totdat ik in aanraking kwam met documentaire fotografie en mijn hart verloor aan mijn werk als levensfotograaf

Hier komt alles samen in een unieke mix; met mijn passie voor het vertellen van verhalen, creëren van mooie dingen, verbinding maken met mensen, inspelen op het onverwachte en het observeren waardoor ik ‘wat er staat te gebeuren’ bijna kan voorspellen.

Met ruim twaalf jaar ervaring als fotograaf en meer dan 70 prijswinnende foto’s – met meerdere top 10 noteringen wereldwijd – van geboorte tot afscheid en alles daartussenin, ben ik als geen ander in staat om jullie verhaal te vangen in een serie tijdloze herinneringen van spontane momenten.

Waarin ik mij onderscheid:

Kwaliteit en integriteit zijn ontzettend belangrijk. Om die reden heb ik mij als afscheidsfotograaf aangesloten bij Afscheidsfotografen.nl (onderdeel van DuPho). Het platform voor erkende afscheidsfotografen.

Als fotograaf en als mens ben je nooit uitgeleerd. Daarom volg ik jaarlijks workshops en trainingen. Niet alleen om beter te worden als fotograaf, maar ook door meer kennis op te doen van datgene wat ik fotografeer.

Deze investering zie je terug in de kwaliteit van mijn fotoverhalen.

In 2022 ben ik uitgeroepen tot beste familiefotograaf van Nederland en vijfde wereldwijd door This is Reportage Family.

In 2023 sta ik in de wereldwijde top10 van storytellers. 

Als fotograaf ben ik betrokken, wat begint bij een persoonlijke kennismaking en eindigt met een persoonlijke afspraak waarbij we het album samenstellen en nog even napraten, terwijl mijn aanwezigheid op het moment zelf als onzichtbaar ervaren wordt. 

Dit is hoe ik werk

01.

Alles rondom afscheid en afscheid nemen is intiem en kwetsbaar. Daarom geef ik de voorkeur aan een persoonlijk kennismakingsgesprek bij jullie thuis of telefonisch/ online (afhankelijk van de afstand) zodat jullie precies weten wie er om jullie heen staat op een moment dat jullie op jullie kwetsbaarst zijn. Met uitzondering van een last minute aanvraag, dan is het logisch dat dit niet mogelijk is.

02.

Met de uitvaartverzorger onderhoud ik het contact over de planning en het draaiboek.

03.

Voor de reportage zal ik er al ruim voor de afgesproken tijd zijn, zodat ik niet meteen mijn camera hoef te pakken en jullie eerst kunnen wennen aan mijn aanwezigheid.

04.

Tijdens de dienst zul je in de meeste gevallen niet merken dat ik er ben. Ik sta niet op een plek, maar zorg er wel voor dat ik mij zo onopvallend mogelijk door de ruimte beweeg om een prachtig mooie reportage voor jullie te kunnen samenstellen.

05.

De ervaring heeft mij geleerd dat het fijn is wanneer de foto’s zo snel mogelijk geleverd worden. Daarom probeer ik altijd zo snel mogelijk na de uitvaart wat eerste foto’s te sturen en uiterlijk binnen drie weken de volledige serie op te leveren.

06.

De foto’s stuur ik digitaal, zodat jullie alle tijd hebben om op een zelf gekozen moment ze te bekijken. Wel maken we meteen een (online) afspraak om even na te praten en waarbij we ook meteen het album samenstellen. 

Wat klanten zeggen

Waar je uit kan kiezen

Iedere uitvaart is anders en daarom zal ik altijd op basis van het kennismakingsgesprek een passende offerte opstellen.

Het starttarief van afscheidsfotografie is 495,-

Dit is inclusief:

Extra uren fotografie zijn bij te boeken tegen een tarief van €150,- per uur. Afscheidsfotografie kan verdeeld worden over meerdere dagen/ momenten.

Prijswinnende foto’s