Keizersnede

Laat mij jouw ogen zijn op de momenten dat jij niet kunt zien en mijn foto’s jouw geheugen op het moment dat je herinneringen vervagen.

Wat klanten zeggen

‘Ik krijg een geplande keizersnede…’

Het klinkt zo makkelijk voor de buitenwereld. Je krijgt een datum door dat je in het ziekenhuis wordt verwacht en een tijd waarop de keizersnede gepland staat. 

Wat al snel vergeten wordt is dat jullie kindje niet voor niets met een keizersnede wordt gehaald omdat het risico op ernstige complicaties bij moeder en/of kind simpelweg te groot is voor een ‘natuurlijke’ bevalling. Dat jij als moeder een zware buikoperatie moet ondergaan om jullie kindje geboren te laten worden en hierdoor minimaal zes weken beperkt wordt in je kunnen.

Vergeet ook niet dat al die emoties die erbij komen kijken, niet minder of anders zijn dan andere bevallingen. Dat er door al die emoties minstens zoveel langs je heen gaat en je dus heel veel niet meekrijgt.

En tegen de tijd dat je eindelijk je kleintje in je armen houdt is het gouden uur allang voorbij…

Keizersnede fotografie geeft je niet alleen foto’s van de momenten die je als moeder niet kon meemaken, maar kunnen ook helpen bij het verwerken van deze bijzonder mooie, maar intense gebeurtenis.

Wat wel hetzelfde is als met een vaginale bevalling?

Hoe vanzelfsprekend het kleintje in je armen ook voelt, vanaf nu is alles anders. 

Ouders mogen worden is bijzonder en mooi, maar ook rauw, intens, soms overweldigend en bovenal levensveranderend. Daar maakt een geplande keizersnede geen verschil in.

Laat mij die magie en alles wat de geboorte van nieuw leven zo bijzonder maakt, voor jullie vangen zodat jullie herinneringen levend blijven en een leven lang gekoesterd kunnen worden.

Over Louise

Van bloemist, tot judo en zelfs biologielerares. Ik heb van alles gedaan, maar het was het allemaal net niet. Totdat ik in aanraking kwam met documentaire fotografie en mijn hart verloor aan mijn werk als levensfotograaf

Hier komt alles samen in een unieke mix; met mijn passie voor het vertellen van verhalen, creëren van mooie dingen, verbinding maken met mensen, inspelen op het onverwachte en het observeren waardoor ik ‘wat er staat te gebeuren’ bijna kan voorspellen.

Met ruim twaalf jaar ervaring als fotograaf en meer dan 70 prijswinnende foto’s – met meerdere top 10 noteringen wereldwijd – van geboorte tot afscheid en alles daartussenin, ben ik als geen ander in staat om jullie verhaal te vangen in een serie tijdloze herinneringen van spontane momenten.

geboortes en keizersnedes gefotografeerd
0 +
jaar ervaring
0 +
prijswinnende foto’s en verhalen
0 +
terugkerende klanten wanneer er nog een kindje in het gezin verwelkomd wordt.
0 %

Waarin ik mij onderscheid:

Kwaliteit en integriteit zijn ontzettend belangrijk. Om die reden heb ik mij als geboortefotograaf aangesloten bij DuPho geboorte. Het platform voor erkende geboortefotografen.

Ziekenhuizen werken met strenge hygiëne regels en protocollen. Om die reden is niet zomaar iedere fotograaf welkom op de ok. Gelukkig heb ik met diverse ziekenhuizen afspraken kunnen maken en daardoor toegang tot de OK. Ik heb ervaring met o.a. Isala Zwolle, St. Jansdal Harderwijk, Antonius Leidsche Rijn en WKZ Utrecht, Meander Amersfoort. Staat jouw ziekenhuis er niet tussen? Neem gerust contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Als fotograaf en als mens ben je nooit uitgeleerd. Daarom volg ik jaarlijks workshops en trainingen. Niet alleen om beter te worden als fotograaf, maar ook door meer kennis op te doen van datgene wat ik fotografeer. Deze investering zie je terug in de kwaliteit van mijn fotoverhalen.

In 2022 ben ik uitgeroepen tot beste familiefotograaf van Nederland en vijfde wereldwijd door This is Reportage Family. In 2023 sta ik in de wereldwijde top10 van storytellers. 

Dit is hoe ik werk!

01.

Een bevalling (en dus ook een keizersnede) is een intieme aangelegenheid waarbij alles valt of staat bij vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en bovenal in dat van je geboorte team. Om die reden neem ik geen geboortereportage aan zonder persoonlijk kennismakingsgesprek online of bij mij thuis. Alleen wanneer de klik er van beide kanten is, neem ik de boeking definitief aan.

02.

In aanloop naar de bevalling houden we regelmatig contact. Rond week 32 van de zwangerschap stuur ik een vragenlijst waarin ik jullie om alle informatie betreffende de bevalling vraag. Dan heb ik alle informatie op een rij, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor een eventuele back-up wanneer zij in actie moet komen. 

03.

Mocht de keizersnede in week 39 gepland worden, sta ik vanaf week 38 24/7 voor jullie standby. Want jullie kleintje kan tenslotte besluiten om eerder te willen komen 😉 Stand-by staan betekent dat ik (en mijn gezin) er rekening mee houden dat ik vanaf dan op ieder moment van de dag gebeld kan worden door jou of je partner. Hierbij hanteer ik: liever een keer te veel dan te laat ;). 

04.

Wanneer alles volgens plan verloopt, zorg ik dat ik een uur voor aanvang aanwezig ben, tenzij we iets anders hebben afgesproken. Ook houden we die dag/ periode nauw contact. De ervaring leert dat zelfs geplande keizersnedes niet altijd volgens plan verlopen wat tijd betreft. 

05.

Wanneer jullie baby geboren is wordt hij/zij altijd even gecontroleerd door een kinderarts/ verpleegkundige omdat aan een keizersnede iets meer risico’s kleven. Ik zorg ervoor dat ik daar ook foto’s van maak, omdat dit het stuk is dat de moeder moet missen.

06.

Terwijl jullie genieten van een intense maar (hopelijk) fijne kraamperiode, ga ik aan de slag met jullie foto’s die jullie uiterlijk binnen zes weken ontvangen. 

Tot slot zit er bij ieder pakket ook een luxe geboortealbum inbegrepen. Want de foto’s zijn niet bedoeld om ergens op een digitale zolder te belanden ;). 

Waar je uit kan kiezen

Basis

1595,-

Uitbreidingsmogelijkheden

Laten we kennismaken

Dagboek van een levensfotograaf

Als verteller van levensverhalen maak ik veel bijzondere momenten mee, vaak gepaard met een lach en een traan en ook over onze boerderij zijn er meer dan genoeg verhalen te vertellen. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Meld je aan en ontvang twee keer per maand een (of meerdere 😉 ) bijzondere foto’s met bijbehorend verhaal in je mailbox.