Familiedag Friesland

“We kijken terug op een heel waardevolle en warme dag en nu blijven de herinnering aan die dag ook nog zo levend door de beelden”

Het is eind maart,

De eerste bloesems staan prachtig te bloeien. Evenals een hoop andere bloemen. Een beetje in de war van het prachtige weer, niet wetende dat we een week later nog een lading sneeuw konden verwachten. 


Ik was gevraagd om ergens boven in Friesland een familiereportage te maken. De reden was heel verdrietig, maar het mooie was dat dat verdriet totaal niet de overhand had. Verre van. Het was met recht een dag om de liefde en het leven te vieren.

Niemand had verwacht,

Dat het zulk ontzettend mooi weer zou worden en dat we de hele dag buiten konden genieten. We begonnen de dag (hoe kan het ook anders in Friesland šŸ˜‰ ) met een heerlijk stuk oranje koek, terwijl ik ondertussen begon met fotograferen. Ik zou er een ‘Day in the Life’ reportage van maken en tussendoor wat groepsfoto’s maken. Eigenlijk kwam het er gewoon op neer dat ik voor een paar uur opging in deze familie.

Er werd genoten van de zon en het samenzijn, het verdriet even naar de achtergrond en genieten van het moment. De kinderen hadden dolle pret met elkaar en alles wat de achtertuin aan speelplezier gaf. Er werd wat afgeslingerd aan het touw dat in de boom hing, maar top favoriet waren toch wel de baby konijntjes waar mee geknuffeld kon worden. Buiten op een kleed vermaakte jong en oud zich zonder moeite.

Herinneringen

Alle reportages die ik mag maken zijn bijzonder, want met mijn foto’s zet ik de tijd even stil en leg ik herinneringen vast. Extra bijzonder vind ik het om dit te mogen doen bij mensen die zich samen voorbereiden op het verlies van een van hen, zoals tijdens deze familiedag Friesland.

Zelf weet ik hoe fijn het kan zijn om fotoā€™s te hebben van dierbaren die er alleen nog in gedachten zijn. Hoe mooi is het dan om dit kunnen geven als fotograaf.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor familiefotografie?

Misschien vind je deze portfolio items ook leuk om te bekijken

Dagboek van een levensfotograaf

Als verteller van levensverhalen maak ik veel bijzondere momenten mee, vaak gepaard met een lach en een traan en ook over onze boerderij zijn er meer dan genoeg verhalen te vertellen. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Meld je aan en ontvang twee keer per maand een (of meerdere ;) ) bijzondere foto’s met bijbehorend verhaal in je mailbox.