Het leven van een moeder

De zomervakantie is weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Na een zomervakantie waarin mijn bijna man non stop aan het werk was* en de zorg voor de kinderen dus grotendeels op mij neer kwam, vind ik het helemaal niet erg dat de vakantie voorbij is ;).

Tegelijkertijd is het ook bizar hoe waar de clichés zijn. Een keer knipperen met je ogen en je bent zo een jaar verder. Onze oudste gaat alweer naar groep drie en dus gaat hij leren lezen en rekenen. De jongste is ineens zindelijk wat betekend dat we op de nachten na ineens van de luiers af zijn. Wat natuurlijk allemaal super fijn is, maar ook betekent dat we de fase van peuters en kleuters bijna voorbij zijn.

Zo groot als ze alweer zijn geworden, zoveel waardevoller worden de foto’s van toen ze nog kleiner waren. Dat maakt mij ook altijd ontzettend blij wanneer ik bij gezinnen met jonge kinderen “dag uit het leven” reportages mag maken.

Zo ook bij het gezin op deze foto’s.

This is Reportage Family story award

Tijdens mijn vakantie kreeg ik te horen dat ik met de serie: “het leven van een moeder” een This is Reportage family story award heb gewonnen. Een hele mond vol, maar ik ben er echt super trots op!

Want ik denk dat deze serie voor veel moeders heel herkenbaar is. Deze serie laat voor mijn gevoel namelijk super goed zien hoe het leven van een moeder met jonge kinderen er gemiddeld uit ziet. Van vroeg op staan, iedereen van eten voorzien, beetje make-up op doen tussen de bedrijven door en alles regelen.

Gelukkig krijgen we er wel heel veel voor terug, zoals heerlijke knuffels en een badeentje met water op je hoofd 😉

Liefs Louise

* Mijn man is akkerbouwer en deze zomer dus ontzettend druk met beregenen e.d. om onze gewassen gezond te houden.

This is Reportage Family

This is reportage family is een internationale wedstrijd voor documentaire familiefotografen. Vanaf het ontstaan van deze wedstrijd doe ik al mee omdat ik vind dat alle grote en kleine momenten uit het leven gevierd mogen worden.

Hoewel ik super trots ben op alle foto’s waarmee ik al een award heb mogen winnen, is een story award is voor mij de meest belangrijke en waardevolle erkenning die ik kan krijgen. Een story award draait namelijk om het complete verhaal (vertelt in 15-20 foto’s).

Via deze link kun je de rest van de foto’s vinden waarmee ik prijzen heb mogen winnen.

Wist je dat ik met foto’s van dit gezin al eerder prijzen heb mogen winnen? Zo had ik de eer om bij de geboorte van hun twee jongens te mogen zijn en heb ik ook hun bruiloft mogen fotograferen. Uit al die reportages zijn een of meerdere foto’s in de prijzen gevallen. Je kunt ze haast mijn muzes noemen 😉

Familiefoto’s: je gezin in beeld zoals jullie zijn.

Natuurlijk maak je foto’s van je kinderen. Zeker op speciale dagen, of als ze iets bijzonders doen. Maar achteraf zijn de mooiste herinneringen juist de kleine dingen. Gezellig samen aan de ontbijttafel, of met z’n allen ravotten in het bos. De gulle lach van je zoon, de dramatische driftbuien van je dochter (of andersom natuurlijk). Het zijn de momenten waarvan je later zegt: ‘Weet je nog hoe dat altijd ging?’ 

Die momenten leg ik voor jullie vast. Het dagelijks leven van je gezin. Geen keurige portretfoto’s maar juist spontane fotografie, in alle chaos en gezelligheid die erbij hoort. Het wordt een fotoreportage zonder stress waarbij alles mag en niks moet. Je hoeft geen mooie kleren aan te trekken of iets bijzonders te plannen, want ik breng juist jullie gewone leven in beeld. En dat levert prachtige foto’s op. Foto’s van het unieke verhaal van jullie gezin.

Misschien vind je deze portfolio items ook leuk om te bekijken

Dagboek van een levensfotograaf

Als verteller van levensverhalen maak ik veel bijzondere momenten mee, vaak gepaard met een lach en een traan en ook over onze boerderij zijn er meer dan genoeg verhalen te vertellen. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Meld je aan en ontvang twee keer per maand een (of meerdere ;) ) bijzondere foto’s met bijbehorend verhaal in je mailbox.