Bevallen in het Isala ziekenhuis

Al ver van tevoren is Louise bij ons thuis geweest voor een kennismaking en om mijn man deels over te halen (als vrouw zijnde wilde ik maar mijn man had zijn bedenkingen). Een erg fijn gesprek en mijn man kreeg een ander beeld van de geboortefotografie. Tijdens de bevalling heb ik haast niet door gehad dat Louise in de kamer was. Zo enorm blij met de waardevolle foto’s en momenten die waren vast gelegd die ik als vrouw zijnde was vergeten of niet door had.

Het idee was een prachtige badbevalling thuis. Liefst met mooie verlichting en kaarsjes en een fijn muziekje op de achtergrond.

Maar, zoals we allemaal weten… Vaak lopen dingen (en zeker bevallingen 😉 ) anders dan gehoopt / gepland.

41 weken zwanger

van een flinke baby, middenin een hittegolf. Het was dan ook mooi geweest en hoog tijd om een inleiding te starten. Ballonnetje werd geplaatst en de volgende ochtend braken spontaan de vliezen. Oxitocine om de bevalling op gang te brengen was ook niet nodig. Super fijn, want wanneer je lichaam het zelf doet, lekker moeder natuur haar gang laten gaan.

Er was nog een optie om in bad te bevallen, want het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft die mogelijkheid. De weeën waren echter vrijwel vanaf het eerste moment dusdanig krachtig dat de aanstaande moeder geen zin had om nog van kamer te verplaatsen en de keuze voor een ruggenprik was dan ook snel gemaakt.

Slechts anderhalf uur later kon ze haar prachtige zoon in haar armen sluiten. Met ruim 9 pond inderdaad de flinke baby die ze vooraf hadden verwacht. Nadat de placenta geboren werd was ook wel duidelijk waarom. Wat een prachtig huisje was er voor deze jongen gecreëerd. Hij had het nog veel te fijn bij zijn moeder.

Keuzes maken

Toen ik de foto’s langs bracht (ik probeer dat altijd persoonlijk te doen), hadden we het natuurlijk ook nog even over hoe de bevalling verlopen. Van een badbevalling naar bevallen in het ziekenhuis en daardoor eigenlijk totaal anders was gelopen dan vooraf gedacht.

En weet je?

Dat is totaal niet erg.

Want als het om bevallen gaat, moet je vooral doen wat goed voelt. Of dat nou in bad, staand, zittend, gehurkt, op de knieën of op je rug is. Met ruggenprik of zonder. Het ene is niet beter dan het ander, zolang het maar bewuste keuzes zijn waar je achter staat.

Mijn tip is wel om hier voor de bevalling al in te verdiepen en op voor te bereiden zodat je precies weet wat welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Prachtige ziekenhuisbevalling

Uiteindelijk lag Juda 4.5 uur na het breken in de liefdevolle armen van zijn ouders. Veel sneller dan ze zelf hadden verwacht, maar het was een prachtige en voorspoedige bevalling met hele fijne begeleiding van het ziekenhuis.

Wat de ouders ervan vinden:

“Via google heb ik deze prachtig mooie review mogen ontvangen van de ouders van Juda”

Afgelopen juli is Louise bij de geboorte van onze tweede zoon geweest.

Al ver van tevoren is Louise bij ons thuis geweest voor een kennismaking en om mijn man deels over te halen (als vrouw zijnde wilde ik maar mijn man had zijn bedenkingen).
Een erg fijn gesprek en mijn man kreeg een ander beeld van de geboortefotografie.

Vanaf 38 weken hadden we een app waarin wij als stel en Louise in zaten. Hier werd belangrijke informatie van beide kanten gedeeld.

Wat ik echt een plus punt vond was dat er altijd een back up was mocht Louise niet kunnen wegens omstandigheden.
Erg goed geregeld!!

Tijdens de bevalling heb ik haast niet door gehad dat Louise in de kamer was.
Ook een enorm snelle preview van een aantal foto’s was een pluspunt.

Aantal weken later kwam Louise wederom bij ons thuis en liet ons de foto’s zien. Zo enorm waardevolle foto’s en momenten die waren vast gelegd die ik als vrouw zijnde was vergeten of niet door had.

Louise is echt een toppertje! Zowel als fotograaf als persoon. ❤️❤️

Enorm bedankt voor de prachtige, mooie beelden!

Verwachten jullie een kindje?

En willen jullie meer weten over de mogelijkheden van geboortefotografie?

Of je nu thuis wilt bevallen of wil bevallen in het ziekenhuis (of misschien wel op een andere mooie plek), iedere geboorte is magisch en leg ik dan ook heel graag en met veel liefde voor jullie vast.

Als professioneel geboortefotograaf ben ik aangesloten bij DuPho.geboorte en werkzaam in noord en midden Nederland. Meer informatie over mijn werkwijze en werkgebied vind je via onderstaande link.

Misschien vind je deze portfolio items ook leuk om te bekijken

Dagboek van een levensfotograaf

Als verteller van levensverhalen maak ik veel bijzondere momenten mee, vaak gepaard met een lach en een traan en ook over onze boerderij zijn er meer dan genoeg verhalen te vertellen. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Meld je aan en ontvang twee keer per maand een (of meerdere ;) ) bijzondere foto’s met bijbehorend verhaal in je mailbox.