Trouwen in Volendam

Dit keer mocht ik een bruiloft fotograferen op een plek waar veel herinneringen liggen, maar die inmiddels enorm veranderd is. Vroeger vierden we namelijk altijd de verjaardag van onze overgroot oma in motel Katwoude wat inmiddels van der Valk hotel Volendam heet. In oktober gaan we daar weer de verjaardag van onze oma vieren, maar gisteren was de moestuin het decor van een fantastische huwelijksdag.

Het was eigenlijk de bedoeling om de bruiloft klein te vieren en een echte trouwjurk was ook niet nodig, maar toen puntje bij paaltje kwam werd het eigenlijk gewoon een groot feest ;).

Klaar voor de grote dag

Omdat Lindsay & Michel zo dicht bij elkaar klaar maakten, kon ik bij beide langs om wat foto’s te maken. Eigenlijk vind ik dit ook een onmisbaar stukje om te mogen fotograferen. De meeste bruidsparen maken zich namelijk klaar omringt door de mensen die hun het meest dierbaar zijn.

Of je hierin traditionele keuzes maakt of juist niet, maakt niet uit.

De jurk

De jurk (of eigenlijk een super toffe top/rok combinatie) kwam er toch, gewoon met haar favorieten schoenen (nike airmax) eronder (want die zag je toch niet). En wat stond het haar mooi. Net zoals dat de bruidegom er ook fantastisch uitzag in zijn “anders dan anders” pak. Het was zo’n goede match, dat zelfs de hond er mooi bij kleurde haha.

Net zoals de kleding was de dag van begin tot eind super relaxed en werd er volop gelachen en genoten.

Even de hond uit laten

Een echte fotoshoot werd even de hond uitlaten in het park en een paar keer de bal weggooien. Heerlijk vind ik dat. Gewoon lekker jezelf zijn, wat meteen hele fijne foto’s oplevert.

Onderweg kwamen de mensen uit de buurt even buiten een kijkje nemen of stopten om het bruidspaar te groeten. Volendam is en blijft toch een dorp waar vrijwel iedereen elkaar kent.

De ceremonie

De ceremonie in ‘de moestuin’ die begon met lekker veel energie doordat de bruidegom dansend binnenkwam. Heerlijke binnenkomer was dat.

De ceremonie werd geleid door een super goede vriend van het bruidspaar. Met prachtige woorden werden ze in het echt aan elkaar verbonden en menigeen pinkte een traantje weg.

Door de dreiging van regen was het erg fijn om onder te grote stretch-tent te kunnen zitten en voor de zekerheid waren er nog allemaal extra party tenten neergezet. Later op de dag bleek dat dit niet voor niets was geweest.

Oeps

Omdat we nog even een paar foto’s gingen maken, had ik de bruid geadviseerd om haar lippenstift nog even bij te werken. Deze liet ze alleen per ongeluk vallen waardoor er wat vlekjes op de trouwjurk onstonden. Gelukkig waren daar de vriendinnen in nood die probeerden om het schoon te maken. Helaas lukte dit niet helemaal, maar lang leve de moderne technologie. Als het echt nodig is, kan ik de vlekjes wegwerken 😉 (Overigens kan ik zo’n beeld bijna iedere bruiloft wel maken. En gebeurd het niet bij de bruid, dan gebeurd het wel bij de bruidegom).

Daarna was het alweer tijd voor een vroege avond maaltijd, zodat het feest kon beginnen.

Wensen

Of tenminste.. Eerst was het tijd voor de wensen. Een Volendamse traditie waarbij vrienden en familie herinneringen over de blunders, streken en avonturen die het bruidspaar heeft uitgehaald.

En dit bruidspaar had zeker wel het een en ander op hun kerfstok, waardoor we tranen met tuiten hebben kunnen lachen. Ja ik ook ;).

Huwelijksaanzoek

Het gezegde: “van een huwelijk komt een huwelijk” ging gisteren namelijk letterlijk op toen Rob zijn Yvette ten huwelijk vroeg.

Lindsay (de bruid) had Rob ervan overtuigd dat hun bruiloft het ideale moment was en zo gezegd zo gedaan.

Samen met de bruid en ceremoniemeesters hadden we een plannen je bekokstoofd om Yvette te verrassen en dat is gelukt!

Het boeket gooien zou hét moment worden. Om te voorkomen dat het zou opvallen dat Rob wat van plan was hadden we de dames aan de ene kant van de brug laten verzamelen en de heren aan de andere kant. Terwijl Lindsay haar boeket aan Yvette gaf, kwam Rob naar voren lopen en ging op een knie.

Voor vrijwel iedereen was het een verrassing en de steeds harder vallende regen, mocht de pret niet drukken.

FEEST!

Na het huwelijksaanzoek barstte het feest los. Dansen in de regen, super toffe dansstukjes van vriendinnen, live muziek van een vriendin met een dijk van een stem en nog meer vriendinnen in dierenpakken. Wat een fantastisch feest van de liefde.

Kortom een prachtig feest van de liefde tussen twee mensen, familie en vrienden.

Toch werd het voor mij nu echt tijd om te stoppen. Met moeite pakte ik mijn camera’s in en begon ik de toer naar huis. Het was een dag om niet snel te vergeten.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door:

Ga je ook trouwen in Volendam en ben je benieuwd welke leveranciers deze dag mede hebben mogelijk gemaakt?

Trouwlocatie: Hotel van der Valk Volendam

Trouwjurk: Assepoester

Fotografie: Louise van den Broek | Moments in Life

Babs: Goede vriend Jacq

Livemuziek: Goede vrienden

Hoe gaat jullie dag eruit zien?

Houden jullie ook van het leven en de liefde vieren? En houden jullie van beelden die jullie mee terug nemen naar de sfeer en het gevoel van jullie dag?

Misschien ben ik wel de fotograaf waar jullie naar op zoek zijn!

Misschien vind je deze portfolio items ook leuk om te bekijken

Dagboek van een levensfotograaf

Als verteller van levensverhalen maak ik veel bijzondere momenten mee, vaak gepaard met een lach en een traan en ook over onze boerderij zijn er meer dan genoeg verhalen te vertellen. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Meld je aan en ontvang twee keer per maand een (of meerdere ;) ) bijzondere foto’s met bijbehorend verhaal in je mailbox.