Geboortefotograaf keizersnede - Moments in life

Geboortefotograaf keizersnede

Geboortefotograaf keizersnede

Gepubliceerd op 20 oktober 2022

Op vrijwel al mijn pagina’s kun je lezen dat ik de klik met mijn klanten zo ontzettend belangrijk vind, maar met zo’n intieme gebeurtenis als een geboorte nog wel een stukje belangrijker.

Zeker tijdens de geboorte van Nowi (die ongeboren) al haar eigen plan trok ;). Na 20 uur werd ze uiteindelijk door middel van een keizersnede geboren wat een heel intens, maar vooral ook indrukwekkend en prachtig geboorteverhaal heeft opgeleverd.

Nu kan ik hier natuurlijk ontzettend veel over vertellen, maar de ouders van Nowi hebben het zo mooi omschreven dat ik dit heel graag met jullie deel.

Geboortefotograaf keizersnede

“Onzichtbaar als het moet, en liefdevol aanwezig als het nodig is.”

Wij hebben Louise gekozen als geboortefotograaf omdat bij ons de kans heel groot was dat de medische bevalling zou gaan eindigen in een keizersnede. Louise heeft in ons ziekenhuis toestemming heeft om in de OK foto’s te maken.

Na lang wikken en wegen hebben we de keuze gemaakt om toch een geboortefotograaf in de arm te nemen omdat we zeker wilden zijn dat we de bevalling later nog opnieuw konden beleven zodra we daar aan toe waren. We hadden vanuit het ziekenhuis keuze uit drie fotografen.

Waar de andere fotografen een product leken te verkopen voelde het hier als een (liefdevolle) dienst. Na een kennismakingsgesprek wisten we het zeker, de manier hoe Louise te werk ging en ook wat ze liet zien van haar eerdere werk maakte dat we graag voor haar kozen. Tot zover het product, we kenden toen echter de persoon Louise nog niet. We zullen niet verklappen wat er gebeurt nadat je de overeenkomst getekend hebt maar neem maar van ons aan, het is leuk!

De dag van de bevalling

En toen kwam de dag van de bevalling. ’s middags rond 15u werd het even spannend en Louise vond dat een goed moment om af te reizen naar het ziekenhuis. Vanaf dat ze binnen kwam was het gelijk vertrouwd en zocht haar plekje. Ze nam zonder ons of het medisch personeel in de weg te staan (zo bleek later) de meest prachtige foto’s die niet alleen lieten zien wat er gebeurde, maar vooral ook hoe het op dat moment voelde. Heel bijzonder om te zien!

Toen het mijn vrouw allemaal teveel werd, leerden we in hele korte tijd de persoon Louise kennen. Ze ontpopte zich tot de meest fantastische doula die we ons maar konden wensen en heeft ons allebei enorm goed gesteund. Het personeel van het ziekenhuis zei het ook na de bevalling, we waren met zijn drieƫn een team, mijn vrouw, Louise en ik.

Afgelopen week is Louise weer bij ons langs geweest om de fotoreportage te laten zien en wat is die mooi geworden. Zoals Louise het zelf omschreef een prachtige kippenvel reportage die de gevoelige snaar goed weet te raken.

Alleen al voor de begeleiding tijdens de bevalling is ze goud waard geweest voor ons maar we hadden niet durven dromen dat het resultaat zo mooi zou kunnen zijn!

De ouders van Nowi

Tekst gaat verder onder de foto’s

Toen ik zag hoe moeilijk Gerdien het had,

besloot ik om voorzichtig een stapje extra te doen*.

Uit eigen ervaring weet ik dat het heel fijn kan zijn om ondersteuning te krijgen bij het ademhalen tijdens een wee. Niet alleen bij mijn eigen bevalling heb ik dit zo ervaren, maar zo heb ik ook mijn schoonzusje kunnen ondersteunen tijdens de geboorte van mijn neefje. Zodoende Besloot ik om Gerdien te helpen bij het focussen op haar ademhaling zodat ze een rustpunt had en niet in paniek zou raken.

Het was zo fijn om te merken dat ik haar hier echt bij kon helpen en dat de verpleegkundige en verloskundige dit ook zo hebben ervaren.

Ik ben er echt trots op dat we met zijn allen zo’n veilig en vertrouwde geboortebubbel hebben weten te creĆ«ren, dat ondanks dat de bevalling totaal anders liep dan gehoopt, heel lang duurde en uiteindelijk uitmondde in een keizersnede, Gerdien en Sander toch positief terug kunnen kijken op de geboorte van hun prachtige dochter.

*Dit doe ik alleen wanneer ik zeker weet dat ik het geboorteproces niet verstoor. Ik ben namelijk geen opgeleide doula. Ook zal ik nooit de rest van het geboorteteam in de weg lopen.

Geboortefotograaf bij een keizersnede

Als geboortefotograaf is het lang niet altijd vanzelfsprekend dat je mee mag op een ok om foto’s te maken bij een keizersnede, terwijl dit wel heel belangrijk is. Ik ben dan ook het betrokken personeel van het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk ontzettend dankbaar dat ik mee mocht de OK op en zo een compleet verhaal voor ouders kan maken.

Wil je weten of ik voor jullie ook zo’n prachtige geboortereportage zou kunnen maken?