Beste familiefotograaf van Nederland 2022!


Beste familiefotograaf van Nederland en vijfde wereldwijd

Wat een feest afgelopen week. Na afgelopen jaren steeds tweede te zijn geworden, ben ik dit jaar door This is Reportage Family uitgeroepen tot beste documentaire familie fotograaf van Nederland en heb ik een vijfde plaats wereldwijd gehaald. Ook op de storyteller lijst sta ik in de top 10. Wat een eer!

(This is reportage family is een van de grootste (en in mijn ogen beste) internationale wedstrijden voor documentaire familiefotografen. Verdeeld over 4 rondes per jaar kun je foto’s insturen. Iedere ronde worden de duizenden inzendingen beoordeeld door een wisselende jury die uit vijf personen bestaat. Gemiddeld worden maximaal 1 tot 3% van alle ingezonden foto’s bekroond met een award)

En dit wil ik natuurlijk heel graag met jullie vieren, dus lees snel verder!

Het begon met de uitslag van de laatste ronde…

Ondanks dat het op een of andere manier niet goed was gegaan met al mijn inzendingen, bleek ik uiteindelijk toch nog twee awards te hebben gewonnen.

Een van de foto’s die ik heb mogen maken bij de geboorte van Nowi viel in de prijzen. Een intens en krachtig moment van een vrouw die na een heftige bevalling eindelijk beseft dat ze toch echt moeder is geworden van een prachtige dochter. Bij het bewerken van de foto werd ik echt geraakt door dit moment en de jury overduidelijk ook.

Storyaward

De andere award die ik heb gewonnen is een storyaward. Een serie van 15 tot 20 foto’s die een verhaal vertellen over een bepaalde gebeurtenis. In dit geval een prachtig verhaal over hoe je kinderen kunt betrekken in het afscheid van een dierbare.

Ik heb lang getwijfeld of ik deze serie wilde insturen, maar na overleg met de betrokken ouders/ familie was ik zelf extra gemotiveerd. Dit zijn verhalen die ook verteld en gezien mogen worden.

Beste familiefotograaf van Nederland

Met welke foto’s heb je nog meer gewonnen?

In totaal heb ik dit jaar met 7 foto’s en 3 verhalen (story)awards gewonnen.

Best documentary family photographer of the Netherlands

De ontlading nadat Lieke werd geboren was groot.

Beste familiefotograaf van Nederland

Een dag uit het leven met Joe is nooit saai. Lees zijn verhaal hier.

Een heerlijk familieportret, maar dan net even anders.

Best documentary family photographer of the Netherlands

Kids will be kids šŸ˜‰

Documentaire familiefotograaf

Ik denk dat dit verhaal herkenbaar is voor heel veel moeders. De foto’s beter zien? Klik dan zeker hier.

Dit is toch goud waard? Het moment dat deze kersverse tantes hun pasgeboren neefje voor het eerst zien. Meer zien van dit verhaal? Klik dan hier.

Best documentary family photographer of the Netherlands

Daar ben je dan! Dat eerste beeld wat deze moeder nu niet hoeft te missen omdat ik dat voor haar heb vast kunnen leggen. Wil je meer weten over geboortefotografie?

Beste familiefotograaf van Nederland
En de laatste, maar zeker niet de minste. Kevin ‘verstopt’ op zijn favoriete verstopplek. Zie jij waar mijn zoon zich verstopt heeft šŸ˜‰

Wat ben ik dankbaar voor de leukste klanten!

Die mij het vertrouwen geven om in alle vrijheid de mooiste fotoreportages te kunnen maken. Zonder jullie had dit resultaat (uitgeroepen worden tot beste familiefotograaf van Nederland) niet kunnen bereiken!

Ik kijk er naar uit om ook in 2023 weer prachtige reportages te mogen maken voor jullie.

Misschien vind je deze portfolio items ook leuk om te bekijken

Dagboek van een levensfotograaf

Als verteller van levensverhalen maak ik veel bijzondere momenten mee, vaak gepaard met een lach en een traan en ook over onze boerderij zijn er meer dan genoeg verhalen te vertellen. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Meld je aan en ontvang twee keer per maand een (of meerdere ;) ) bijzondere foto’s met bijbehorend verhaal in je mailbox.